Å eie egen bolig er verdens beste sparebøsse…!

Vi har lagt bak oss en høst med ensidige negative medieoppslag om svakt boligsalg, folketomme visninger og fallende boligpriser. Krigstyper i blodrødt og «eksperter» som spår kollaps i boligprisene gjør at noen og enhver trenger psykiatrisk behandling og beroligende tabletter for å få nattesøvn!

Vi i Bolig & Eiendomsutvikling AS har lyst til å nyansere bildet. Bolig og eiendomsmarkedet har historisk alltid hatt perioder med oppgang og nedgang. Statistiske tall viser at boligprisutviklingen siste ti til femten år har vist prisøkning på mellom 5 og 15 % pr. år!, mens prisnedgangen i 2013 var – 1 % (opp 2 % i januar 2014). Utbudet av usolgte boliger er omtrent det samme i år som på samme tid i fjor, og de fleste av oss har ikke spesielt mye mindre penger i lommeboka nå enn for ett eller flere år siden, snarere tvert om!

Faktum er at alle som kjøpte bolig for noen år siden har blitt millionærer pga. prisoppgangen, og vi i Bolig & Eiendomsutvikling er overbevist om at de som handler bolig i dag, vil skape millionverdier ved å eie sin egen bolig de kommende år. Selv såkalt eksperter uttaler: Å forsøke og «time» et fallende markedet er farlig. Du må ikke blande bolig og investering. Trenger du ny bolig og har råd til det, er det bare og slå til. Bolig kjøper du for å bo i, ikke som en investering. Vi innrømmer at nyboligsalget i Norge har fått et finansielt pustebesvær siste halvår. Bolig & Eiendomsutvikling AS merker dette gjennom mindre folk på visninger og at potensielle kunder er avventende. Vi har konkludert med at kundens usikkerhet først og fremst er knyttet til usikkerhet ved salg av egen bolig.

Vi har derfor brukt mye tid på å forsøke finne løsninger på å gi våre kunder trygghet og forutsigbarhet ved å kjøpe bolig av oss. Vi er derfor stolt av å i enkelte perioder kunne tilby våre boligkjøpere tilbud om innbytteavtale. Les mer vår innbytteavtale.

Vi forstår at du er usikker på om du skal bytte bolig nå – vi forstår at du er usikker og nervøs – vi forstår at du er usikker på om markedet skal korrigeres ennå mer ned. Vi kan dessverre ikke gi deg noen tydelige svar på dette, men vi er sikre på at å kjøpe ny bolig nå ikke er noe dårlig tidspunkt. Vi skal gjøre vårt ytterste for å gjøre din bolighandel med oss så trygg og forutsigbar som mulig.

beu-illu-2

La oss håpe vi står foran en fantastisk vår og sommer – og til lykke med ditt boligkjøp!

 

Med vennlig hilsen Paal Gundersen
Administrerende Direktør i Bolig & Eiendomsutvikling

 

Kravene til boligbygging har endret seg kraftig siden 1970 – det er store fordeler ved  å kjøpe en ny bolig i dag.

beu-illu